Vier keer vier = …

Home / Trainingen Talententeams 2020 / Vier keer vier = …
Een viertal is druk met het stap voor stap uitbouwen van open verdedigen, voorverdedigen en rebounden.

Rond de klok van half acht stonden zestien korfballers klaar voor weer een nieuwe training. Door oefenwedstrijden met hun club of ziekte moesten vier spelers deze training helaas missen. In deze tweede training van het seizoen werd voortgeborduurd op de eerste en dus lag de focus opnieuw op het rebounden. De groep werd verdeeld in vier groepen van vier met elk hun eigen trainer. Er werd gestart met het open verdedigen dat stap voor stap werd uitgebreid tot voorverdedigen en later gecombineerd met rebounden. Hierbij werkten de groepen in hun eigen tempo en kregen ze aanwijzingen van hun vaste trainer en vliegende keep Dirjan.

De spelers werden in een uur overspoeld met allemaal tips, trucs en aanwijzingen. Daarom werdt er afgesloten met een relaxte vier tegen vier partij waarin de spelers zonder commentaar van de trainers hun gang konden gaan. Helaas konden sommige trainers het toch niet laten om zo nu en dan de partij stil te leggen voor een aanwijzing.

Na twee trainingen te hebben besteed aan het rebounden sluiten we dit onderwerp af. Volgende week maandag wordt gestart met een nieuw onderwerp namelijk: looplijnen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *