Tweemaal Korfbalschool in één week

Home / Trainingen Talententeams 2019 / Tweemaal Korfbalschool in één week
De korfbalschool en de Wâlden C1 krijgen een clinic van Henk Jan Mulder.

Maandag hebben we zoals gebruikelijk weer een training gehad met de korfbalschool. Waar we normaal om 19.15 uur starten was dit deze week een halfuurtje eerder. Dit omdat we voor de training een videobespreking hebben gehad. We hebben de oefenwedstrijden van twee weken terug met z’n allen besproken en geanalyseerd. Daarna werd de groep verdeeld in vier zestallen en kon er getraind worden.

Gasttrainers Rudmer de Groot, Duko Harkema en Marvin Smorenburg en onze eigen trainer Dirjan namen elk een zestal voor hun rekening. Bij elke trainer werd er een aspect uit de videobespreking behandeld middels enkele oefeningen. Er werd zo fanatiek geoefend dat we de tijd bijna vergeten waren. Na anderhalf uur oefenen was er namelijk geen eens meer tijd over voor een partij.

De korfbalschool is te gast op het veld in Tytsjerk.

Twee dagen later stonden alle spelers van de korfbalschool alweer gezamenlijk op het korfbalveld. Deze keer niet in Grou maar in Tytsjerk waar samen met De Wâlden C1 werd getraind. Hier hadden we een clinic georganiseerd die door niemand minder dan Henk Jan Mulder (hoofdtrainer LDODK 1) gegeven werd. Dit was natuurlijk een super leuke ervaring voor de in totaal dertig spelers. Bovendien werd er compleet anders getraind dan normaal, waar het normaal bij de korfbalschool vooral tactisch is stond de training van Henk-Jan vooral in het teken van techniek.

Al met al een erg drukke korfbalweek waarin er weer veel geleerd is! Pinkstermaandag traint de korfbalschool opnieuw.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *