Een goed begin is het halve werk

Home / Trainingen Talententeams 2019 / Een goed begin is het halve werk

Afgelopen maandag startte alweer het vierde seizoen van Korfbalschool Grou. Dit betekent dat 24 talentvolle C-aspiranten vanaf nu elke maandag een keer extra zullen trainen om individueel beter te worden. Anders dan in andere jaren zijn de teams waarmee gespeeld gaat worden nog niet bekend. Deze worden in de loop van het seizoen door de korfbalschooltrainers samengesteld. Wel staan er ook dit seizoen een oefenwedstrijd, speciale training en het afsluitende North-League toernooi op het programma.

Korfbalschool Grou start seizoen 2019

Om klokslag 18.30 uur stroomde de kantine in Grou vol met allemaal jonge korfballers en hun ouders. Alle spelers ontvingen hun korfbalschool-tenue waarna van eenieder een spelers-foto werd gemaakt. Nadat iedereen afzonderlijk op de foto was geweest werd er een teamfoto gemaakt.

Na het fotomoment kregen de spelers en hun ouders een presentatie waarin zij alles te weten kwamen over de korfbalschool en het programma voor de komende weken. Ook werden de (nieuwe) korfbalschooltrainers voorgesteld. Dit seizoen bestaat het korfbalschool-team uit maar liefst 4 vaste trainers, namelijk Dirjan, Abe, Anco en Rudmer. Voor Anco en Rudmer is dit het eerste seizoen bij de korfbalschool. Dirjan en Abe lopen natuurlijk al wat langer mee. Helaas hebben we voor de aanvang van dit seizoen afscheid moeten nemen van Martijn als vaste trainer bij de korfbalschool.

Er wordt fanatiek getraind tijdens de eerste training in 2019.

Toen de presentatie was afgelopen was het tijd voor wat beweging. De spelers werden gedurende een uur en een kwartier flink aan werk gezet. Er werd gestart met een oefening waarin de spelers in een zandloper-vorm moesten lopen. Dit bleek voor de meesten toch nog wel aardig lastig. Daarna volgden er oefeningen die in het teken stonden van de lopende rebound en het snel uitpassen vanuit de aangeef positie. Natuurlijk werden er ook een aantal partijvormen gespeeld in zowel 3 tegen 3 als 4 tegen 4.

Aankomende maandag traint de korfbalschool opnieuw. Deze training zal in het teken staan van voorverdedigen en diep lopen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *