De laatste loodjes …

Home / Trainingen Talententeams 2019 / De laatste loodjes …
Dirjan en Anne Baukje kijken toe tijdens de partij.

Maandag trainden wij voor de voor de achtste en laatste keer op het veld in Grou. Er waren maar liefst negen trainers aanwezig om de spelers de laatste aanwijzingen te geven voordat dat teams zondag mee gaan doen aan de North League.

De focus van de training lag op het herhalen van de aanvallende systemen waarop de afgelopen weken getraind is. In drietallen werden een handvol oefeningen afgewerkt. Elk drietal stond tijdens deze oefeningen onder toeziend oog de trainers die bij elk foutje spijkerhard optraden.

Hierna werd de groep ingedeeld in viertallen. Gedurende een klein halfuurtje werden nog één keer de belangrijkste zaken tijdens het voorverdedigen en het uitvoeren van een lopende rebound aangehaald.

De training werk afgesloten in de vakken waarin zondag tijdens het toernooi gespeeld zal worden. Elk vak kreeg een trainer toebedeeld, waarmee zij in een paar minuten de belangrijkste zaken voor hun vak besproken. Hierna werd een andere vak opgezocht om een 4 tegen 4 partij te spelen. Tijdens de 30 minuten durende partij zorgen de trainers ervoor dat de puntjes op de i werden gezet.

Na een voorbereiding van acht trainingen, een oefenwedstrijd en de clinic van Henk Jan Mulder is het zondag eindelijk zover: de 3e editie van de North League. Onze talententeams gaan de strijd aan met de beste C-teams uit de drie noordelijke provincies. De eerste wedstrijden starten rond de klok van 11.00 uur. We zien jullie graag op zondag 23 juni aanstaande op de korfbalvelden in Grou!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *