Dat is andere koek …

Home / Trainingen Talententeams 2018 / Dat is andere koek …

Gisteravond hebben onze talententeams hun eerste wedstrijd van het seizoen gespeeld. De 1e jaars C’s namen het op tegen de C1 van KV Mid-Fryslân / Jansma Burdaard en de 2e jaars C’s traden aan tegen KV Mid-Fryslân / Jansma Burdaard B1.

Met een temperatuur van boven de 20 graden en een briesje was het weer top voor twee wedstrijden van hoog niveau. Ook zorgde het mooie weer ervoor at er heel wat ouders en andere belangstellenden te vinden langs de lijnen van het korfbalveld in Grou.

Dirjan geeft de 1e jaars C’s de laatste aanwijzigen voor de wedstrijd

Na een voorbespreking en warming-up mochten de 1e jaars C’s het spits afbijten. In drie keer 18 minuten was het voor hen zaak om de oefenstof van de afgelopen trainingen in de praktijk te laten zien. Na achttien minuten gespeeld te hebben bleek het een wedstrijd te gaan worden waarin elk doelpunt de doorslag kon geven. De tussenstand was op dat moment 1-1. Zowel de korfbalschool als de C1 van Mid-Fryslân hadden moeite om kansen te creëren, dit kwam doordat beide ploegen aanvallend erg onder druk werden gezet. Dit zorgde ervoor dat de aanvallen aan beide kanten erg rommelig waren. De coaches van beide teams zetten in pakweg twee minuten hun ploegen weer op scherp en de wedstrijd ging verder.

In het tweede gedeelte van de wedstrijd kwamen er voor beide ploegen meer kansen. Er werd door de ploegen stuivertje gewisseld, eerst scoorde de korfbalschool en daarna scoorde KV Mid-Fryslân / Jansma Burdaard weer de gelijkmaker, dit ging door tot een 4-3 stand in het voordeel van de korfbalschool aan het einde van de tweede achttien minuten.

Korfbalschool Grou – KV Mid-Fryslân / Jansma-Burdaard C1

De laatste 18 minuten zouden de doorslag gaan geven wie deze wedstrijd zou gaan winnen, want het kon nog alle kanten op. De wedstrijd werd hervat en al gauw bleek dat KV Mid-Fryslân / Jansma Burdaard C1 scherp uit de tussenbespreking was gekomen. De Korfbalschool bleef hun kansen missen en hierdoor kon de stand van 4-3 binnen enkele minuten omgebogen worden naar een 4-5 voorsprong in het voordeel van Mid-Fryslan. Ook in de laatste minuten van de wedstrijd was Mid-Fryslân de ploeg die hun kansen wel wist te benutten en konden zij daardoor hun voorsprong uitbouwen tot een 4-7 overwinning.

Nadat het laatste fluitsignaal klonk bij de wedstrijd van de 1e jaars C’s was het de beurt aan de 2e jaars C’s van de korfbalschool. Ook zij namen het op tegen KV Mid-Fryslân / Jansma Burdaard B1. Al gauw bleek dat de B1 van Mid-Fryslân fysiek een overwicht had, zij pakten veel ballen in de rebound en konden hierdoor lange aanvallen draaien. De korfbalschool had het ook aanvallend lastig door de langere B-spelers van Mid-Fryslân. Na de eerste achttien minuten was de achterstand van de korfbalschool al drie doelpunten. Er moest dus uit een ander vaatje getapt worden in het vervolg van de wedstrijd.

In het verder verloop van de wedstrijd kwamen er wel kansen voor de korfbalschool die ook benut werden maar de B’s van KV Mid-Fryslân / Jansma Burdaard bleven de overhand houden doordat ook zij doelpunten bleven scoren. Langzaam maar zeker bouwde de B1 van Mid-Fryslân de voorsprong uit. In het derde kwart bleven de verhoudingen hetzelfde en liep de achterstand van de korfbalschool nog iets verder op. Na drie keer achttien minuten stond er een score van 5-11 op het scorebord. Ook de 2e jaars C’s van de korfbalschool lukte het dus niet om met de overwinning naar huis te gaan.

Korfbalschool Grou – KV Mid-Fryslân / Jansma-Burdaard B1

Al met al erg jammer dat de Korfbalschool geen wedstrijd heeft kunnen winnen, maar met nog vier weken te gaan weten we waar we staan en hebben gezien wat onze verbeterpunten zijn in de aanloop naar het North League toernooi, dat op zondag 17 juni plaatsvindt op de korfbalvelden in Grou. Volgende week maandag staat er weer en training van de korfbalschooltrainers op het programma en zal er aan deze verbeterpunten worden gewerkt.